1
گروه مدیریت و برنامهریزی آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر
2
استاد دانشکده علومتربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی
چکیده
هدف از این پژوهش بررسی جایگاه چندفرهنگی در آموزش مدرسهای و تبیین آثار آن در آموزش عالی است. پیشفرض این تحقیق این است که یادگیریهای آموزش مدرسهای در زمینه آموزش چندفرهنگی بر آموزش عالی تأثیرگذار بوده و نوع یادگیریهای دانشآموزان در گسترش فضای سازگاری و توافق میان فرهنگها و یا ایجاد مانع در آموزش عالی مؤثر است. روش پژوهش در این تحقیق، روش قومنگاری و شرکتکنندگان، تعداد 40 نفراز دانشآموزانی بودهاند که در سال آخر دوره متوسطه به تحصیل اشتغال داشتهاند و در مدت یک سال تحصیلی با پژوهشگر همکاری نمودهاند. نمونهگیری تحقیق از نوع هدفمند بوده و نتایج پژوهش، وجود زمینههای خانوادگی و اجتماعی در استهزاء سایر فرهنگها، احساس برتری و تعصبات فرهنگی؛ ضعف اطلاعات دینی در خصوص برابری و برادری همه انسانها، ضعف اطلاعات دانشآموزان از شخصیتها و آثار فرهنگی برجسته را نشان میدهد. این مسائل میتواند فضای سازگاری و توافق میان فرهنگها، نگاه عقلانی به فرهنگها و پرهیز از انحصارگرایی فرهنگی در آموزش عالی را با دشواری همراه ساخته و زمینهساز کاهش خزانه فرهنگ ملی در اثر بیاعتنایی به عناصر اساسی فرهنگهای بومی گردیده و بحران هویت در شهروندان ایرانی را فراهم آورد.
عراقیه, علیرضا, & فتحی واجارگاه, کورش. (1391). جایگاه چندفرهنگی در آموزش مدرسهای و آموزش عالی. فصلنامه علمی پژوهشی راهبرد فرهنگ, 5(شماره 18-17), 187-204.
MLA
علیرضا عراقیه; کورش فتحی واجارگاه. "جایگاه چندفرهنگی در آموزش مدرسهای و آموزش عالی". فصلنامه علمی پژوهشی راهبرد فرهنگ, 5, شماره 18-17, 1391, 187-204.
HARVARD
عراقیه, علیرضا, فتحی واجارگاه, کورش. (1391). 'جایگاه چندفرهنگی در آموزش مدرسهای و آموزش عالی', فصلنامه علمی پژوهشی راهبرد فرهنگ, 5(شماره 18-17), pp. 187-204.
VANCOUVER
عراقیه, علیرضا, فتحی واجارگاه, کورش. جایگاه چندفرهنگی در آموزش مدرسهای و آموزش عالی. فصلنامه علمی پژوهشی راهبرد فرهنگ, 1391; 5(شماره 18-17): 187-204.