هدف این مقاله تدوین چارچوبهای برنامه درسی متناسب با تنوع فرهنگی در ایران است. برنامه درسی اساساً یک سند سیاسی ـ فرهنگی و مقولهای زمینهمند و حساس به فرهنگ است و درصورتی اثربخش خواهد بود که عناصر تشکیلدهنده آن با ویژگیهای فرهنگی جامعه و بهتبع آن با ویژگیهای فرهنگی یادگیرنده سازوار و متناسب باشد. این مقاله میکوشد بر مبنای روش توصیفی ـ تحلیلی، ابتدا به بررسی وضعیت کنونی ایران از حیث تنوع فرهنگی و قومی پرداخته، سپس ضرورت طراحی برنامههای درسی چندفرهنگی را از دو بعد «فراملی» و «ملی» مستدل سازد. در مورد ضرورتهای فراملی وجهانیِ چنین برنامههایی، از جمله میتوان به رویکرد «برنامه درسی چند فرهنگی» و «ضرورتهای عصری» اشاره نمود. درمورد ضرورتهای داخلی نیز در این مقاله به دو الزام «قوانین بالادستی» و «شرایط خاص سیاسی و جغرافیایی ایران» اشاره خواهد شد. در ادامه، ضمن تشریح اهداف برنامه درسی چندفرهنگی، چالشهای تدوین چنین برنامههایی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در پایان، راهبردهای عملی استقرار برنامه درسی چندفرهنگی، بر مبنای چالشهای فرارو و نیز در راستای اسناد بالادستی کشور برای سیاستگذاران و برنامهریزان نظام تعلیم و تربیت ایران پیشنهاد شده است.
صادقی, علیرضا. (1391). ویژگیها و ضرورتهای تدوین برنامه درسی چندفرهنگی در ایران: بررسی چالشها و ارائه راهبردها. فصلنامه علمی پژوهشی راهبرد فرهنگ, 5(شماره 18-17), 93-121.
MLA
علیرضا صادقی. "ویژگیها و ضرورتهای تدوین برنامه درسی چندفرهنگی در ایران: بررسی چالشها و ارائه راهبردها". فصلنامه علمی پژوهشی راهبرد فرهنگ, 5, شماره 18-17, 1391, 93-121.
HARVARD
صادقی, علیرضا. (1391). 'ویژگیها و ضرورتهای تدوین برنامه درسی چندفرهنگی در ایران: بررسی چالشها و ارائه راهبردها', فصلنامه علمی پژوهشی راهبرد فرهنگ, 5(شماره 18-17), pp. 93-121.
VANCOUVER
صادقی, علیرضا. ویژگیها و ضرورتهای تدوین برنامه درسی چندفرهنگی در ایران: بررسی چالشها و ارائه راهبردها. فصلنامه علمی پژوهشی راهبرد فرهنگ, 1391; 5(شماره 18-17): 93-121.