هدف پژوهش حاضر، تحلیل تطبیقی اندیشههای فیلسوفان هستی درباره ماهیت اخلاق و زندگانی اخلاقی آدمی و استنتاج مبانی اخلاقی ارتباط استاد با دانشجو و نیز اصلهای اخلاقی متناظر با هر مبنا است. روش پژوهش نیز تحلیل تطبیقی (از رویکردهای پژوهش کیفی) و نیز قیاس عملی(از روشهای پژوهش فلسفی) بوده است. بر اساس یافتههای پژوهش، اندیشمندان هستی در تبیین هستی آدمی و زندگانی اخلاقی او بر نکتههای مشترکی تأکید میکنند. بر چنین زمینهای سه مبنا و شش اصل برای زندگانی اخلاقی استاد با دانشجویانش پیشنهاد میشود: مبنای ارزشمندی فردیت و ویژگیهای یگانه آدمی و اصلهای احترام به فردیت و تفاوت و برگزیدن رابطه «دانشجوـ استاد» به جای رابطه «استاد ـ دانشجویان»؛ مبنای ارزشمندی اصالت و اصلهای برگزیدن رابطه «من ـ تو» به جای رابطه «من ـ آن» در ارتباط با دانشجو از سوی استاد، برقراری «ارتباط اگزیستانسی» با دانشجو از سوی استاد و فراهم کردن زمینه تجربه «موقعیتهای مرزی» برای دانشجویان از سوی استاد؛ و سرانجام مبنای ارزشمندیِ جنبه پرشور و عاطفی زندگانی در کنار جنبه خردمندانه و اصل آگاهیبخشی درباره بودن انسانی و زمینهسازی برای مشارکت همهجانبه دانشجو در زندگانی واقعی. سرانجام پس از اشاره به کاستیهای اندیشه این فیلسوفان، این نتیجه به دست میآید که در کنار برگرفتن مبانی و اصول اخلاقی در ارتباط میان استاد با دانشجو در نظام آموزش عالی کشورمان باید به این کاستیها نیز توجه کرد.
ضرغامی, سعید, & رمضانی, عادل. (1389). مبانی و اصول اخلاقی ارتباط استاد با دانشجو بر بنیاد تحلیل تطبیقی و نقد آرای فیلسوفان هستی. فصلنامه علمی پژوهشی راهبرد فرهنگ, 3(شماره 9-8), 91-114.
MLA
سعید ضرغامی; عادل رمضانی. "مبانی و اصول اخلاقی ارتباط استاد با دانشجو بر بنیاد تحلیل تطبیقی و نقد آرای فیلسوفان هستی". فصلنامه علمی پژوهشی راهبرد فرهنگ, 3, شماره 9-8, 1389, 91-114.
HARVARD
ضرغامی, سعید, رمضانی, عادل. (1389). 'مبانی و اصول اخلاقی ارتباط استاد با دانشجو بر بنیاد تحلیل تطبیقی و نقد آرای فیلسوفان هستی', فصلنامه علمی پژوهشی راهبرد فرهنگ, 3(شماره 9-8), pp. 91-114.
VANCOUVER
ضرغامی, سعید, رمضانی, عادل. مبانی و اصول اخلاقی ارتباط استاد با دانشجو بر بنیاد تحلیل تطبیقی و نقد آرای فیلسوفان هستی. فصلنامه علمی پژوهشی راهبرد فرهنگ, 1389; 3(شماره 9-8): 91-114.