1
دانشیار مطالعات مدیریت آموزش عالی مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی
2
دانشجوی دکترای گروه مدیریت آموزش عالی دانشگاه خوارزمی تهران
چکیده
در این جستار نخست با بازنگری نقادانه در مفهومسازیهای سیاستهای عمومی، که بهویژه دربرگیرنده سیاستهای آموزشی و آموزش عالی نیز هست، این مفاهیم، مفهومسازی مجدد شدهاند که نیازمند جستارگشایی دامنهدار و ژرف کتابخانهای بوده است. سپس، سیاستها، فرایندها و رخدادهای برجسته آموزش و آموزش عالی در دوره قاجار و پهلوی، با رویکرد بازنگری نظاممند و نقادانه، با استفاده از اسناد و نگاشتههای علمی بازکاوی شده است. بر پایه یافتهها، بهنظر میرسد سیاستمداران دوره پهلوی، بهجای پیریزی ساختار و سیاستهای مناسب، بر اساس مطالعات علمی نظاممند و کنش مشارکتی بازیگران کلیدی سیستم، بهگونهای که بتواند به حل مشکلات نظام آموزشیِ در حال گسترش ایران بپردازد، بیشتر بر نهادهای دیوانسالار کنترلگر و سیاست نهادهای همراستا تکیه میکردند که بهگونهای ناموزون و حتی فراقانونی گسترش مییافت. چنین وضعیتی میتواند بیانگر اراده تمامیتخواهانه و تمرکزگرایانه آن دوره در سیاستهای آموزش عالی با رویکرد مهندسی اجتماعی باشد که سرانجام نیز چندان کامیابی نیافت.
جاودانی, حمید, & سید رضا, عطیه. (1400). سیاستگذاری آموزشی و آموزش عالی در بستر سیاستهای عمومی: از دوره قاجار تا پایان دوره پهلوی. فصلنامه علمی پژوهشی راهبرد فرهنگ, 14(56), 113-157.
MLA
حمید جاودانی; عطیه سید رضا. "سیاستگذاری آموزشی و آموزش عالی در بستر سیاستهای عمومی: از دوره قاجار تا پایان دوره پهلوی". فصلنامه علمی پژوهشی راهبرد فرهنگ, 14, 56, 1400, 113-157.
HARVARD
جاودانی, حمید, سید رضا, عطیه. (1400). 'سیاستگذاری آموزشی و آموزش عالی در بستر سیاستهای عمومی: از دوره قاجار تا پایان دوره پهلوی', فصلنامه علمی پژوهشی راهبرد فرهنگ, 14(56), pp. 113-157.
VANCOUVER
جاودانی, حمید, سید رضا, عطیه. سیاستگذاری آموزشی و آموزش عالی در بستر سیاستهای عمومی: از دوره قاجار تا پایان دوره پهلوی. فصلنامه علمی پژوهشی راهبرد فرهنگ, 1400; 14(56): 113-157.