تحقیق حاضر با عطف توجّه به رویکردهای نظری و پژوهشهایی تجربی که به جنبههای غیرآموزشی فرآیند تحصیل و تأثیر آنها بر پیامدهای تحصیلی تأکید داشتهاند، سازمان یافته است. بدین اعتبار با تأکید بر مفاهیمی نظیر دلبستگی تحصیلی، احساس اشتراک، کنترل تحصیلی و بهطور کلی ساز و کارهایی که دانشجویان برای انطباق و بهویژه سازگاری روانی ـ اجتماعی با دانشگاه بهکار میبرند، تأثیر جامعهپذیری دانشگاهی بر انگیزش تحصیلی دانشجویان بررسی شده است. در پژوهش حاضر با استفاده از دو پرسشنامه انگیزش تحصیلی (AMS) مبتنی بر نظریه خودمختاری و پرسشنامه تاکتیکهای جامعهپذیری در دانشگاه بر پایه آراء وایدمن، بوگلر و سامیچ، رابطه بین دو متغیر مذکور بررسی میشود. نمونه این تحقیق را 307 نفر از دانشجویان شاغل به تحصیل در غالب رشتههای تحصیلی دانشگاه شاهد (اعم از پزشکی و غیرپزشکی) تشکیل میدهند. نتایج تحقیق بهطور کلی رابطه معنیدار بین نوع انگیزه تحصیلی با سنخ جامعهپذیری دانشگاهی و نقش تعدیلکننده متغیر جنسیّت در این رابطه را تأیید میکند. این نتایج نشان میدهد که بیشترین میزان پیشرفت تحصیلی در بین دانشجویانی مشاهده میشود که انگیزش تحصیلی آنها درونی و سنخ جامعهپذیریشان علمگرایانه است، این رابطه بین دخترها قویتر است، در حالی که کمترین میزان پیشرفت تحصیلی مربوط به دانشجویانی است که بیانگیزه و جامعهپذیریشان نیز دانشجوییگرایانه است. این رابطه بین پسرها قویتر است.
رستگارخالد, امیر. (1390). سنجش رابطه جامعهپذیری در دانشگاه با انگیزش تحصیلی دانشجویان. فصلنامه علمی پژوهشی راهبرد فرهنگ, 4(شماره 13-12), 135-157.
MLA
امیر رستگارخالد. "سنجش رابطه جامعهپذیری در دانشگاه با انگیزش تحصیلی دانشجویان". فصلنامه علمی پژوهشی راهبرد فرهنگ, 4, شماره 13-12, 1390, 135-157.
HARVARD
رستگارخالد, امیر. (1390). 'سنجش رابطه جامعهپذیری در دانشگاه با انگیزش تحصیلی دانشجویان', فصلنامه علمی پژوهشی راهبرد فرهنگ, 4(شماره 13-12), pp. 135-157.
VANCOUVER
رستگارخالد, امیر. سنجش رابطه جامعهپذیری در دانشگاه با انگیزش تحصیلی دانشجویان. فصلنامه علمی پژوهشی راهبرد فرهنگ, 1390; 4(شماره 13-12): 135-157.