دانشیار دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز safaei_m@scu.ac.ir
چکیده
در این مقاله جریان فکری معنویتگرایی و پیام اصلی آن به شیوه تحلیلی مورد ارزیابی میگیرد به این منظور که رویکردی راهگشا برای تدوین برنامههای آموزشی معنویتگرا در مقطع آموزش عالی بهدست آید. لذا نخست، رسیدن به یک مفهوم نسبتاً جامع از معنویتگرایی مد نظر قرار گرفته است. در این راستا، گستره معنایی و تمایز مفهومی آن با برخی عرصههای نزدیک، مثل دین، بررسی شده و نهایتاً بهمنظور ارائه رویکردی مناسب برای تدوین برنامههای آموزشی معنویتگرا در مقطع آموزش عالی، رویکرد یادگیری خدمات رایگان که بههمین منظور طراحی شده، مورد ارزیابی قرار گرفته است و با توجه به مشکلاتی که این رویکرد با آنها مواجه است نشان داده شده که رویکردی که بهنام رویکرد معطوف به دانش اخلاقبنیان از آن نام بردهایم به شکل مناسبتری میتواند از عهده تأمین اهداف نهضت معنویتگرایی در آموزش عالی برآید. علیرغم نگرانیهایی که در جامعه ایران نسبت به این جریان وجود دارد و نیز علیرغم کاستیهایی که این جریان فکری با آنها مواجه است، با استناد به عناصر اصلی جریان معنویتگرایی میتوان اندیشه بنیادین آن را در راستای اهداف و ارزشهای اسلامی ارزیابی کرد و این جریان را یک فرصت جدید تربیتی تلقی نمود.
صفایی مقدم, مسعود. (1390). مطالعه تحلیلی نهضت معنویتگرایی و ارائه رویکردی برای آموزش عالی معنویتگرا؛ رویکردی اخلاقبنیان. فصلنامه علمی پژوهشی راهبرد فرهنگ, 4(شماره 13-12), 87-110.
MLA
مسعود صفایی مقدم. "مطالعه تحلیلی نهضت معنویتگرایی و ارائه رویکردی برای آموزش عالی معنویتگرا؛ رویکردی اخلاقبنیان". فصلنامه علمی پژوهشی راهبرد فرهنگ, 4, شماره 13-12, 1390, 87-110.
HARVARD
صفایی مقدم, مسعود. (1390). 'مطالعه تحلیلی نهضت معنویتگرایی و ارائه رویکردی برای آموزش عالی معنویتگرا؛ رویکردی اخلاقبنیان', فصلنامه علمی پژوهشی راهبرد فرهنگ, 4(شماره 13-12), pp. 87-110.
VANCOUVER
صفایی مقدم, مسعود. مطالعه تحلیلی نهضت معنویتگرایی و ارائه رویکردی برای آموزش عالی معنویتگرا؛ رویکردی اخلاقبنیان. فصلنامه علمی پژوهشی راهبرد فرهنگ, 1390; 4(شماره 13-12): 87-110.